+38 044 545-77-31
Отдел продаж
Заказать звонок
Режим работы:
Пн-Пт 8:00—18:00
КАТАЛОГ ТОВАРОВ
0
Items in the basket
basket is empty
0КошикEmpty0 грн.
Items in the basket
basket is empty
КАТАЛОГ ТОВАРОВ

Як вибрати хороший тепловентилятор

З настанням перших холодів повноцінне опалення, як правило, ще відсутня. А тепло в квартирі потрібно прямо зараз. На допомогу прийде тепловентилятор, або як його часто називають в побуті «дуйчик». Простота використання і невелика вартість забезпечили їм популярність серед населення. Нагрівання повітря відбувається практично моментально, користуватися ними можна вдома, в офісах, на виробничих об'єктах.

Конструктивно складаються з корпусу, нагрівального елемента і системи охолодження.

Холодне повітря з приміщення проходить через нагрівальний елемент і видувається назад вже теплим. Оптимальний температурний режим досягається за рахунок циркуляції повітряних мас.

Виробники випускають безліч моделей обігрівачів, що розрізняються матеріалом корпусу, нагрівальним елементом, установкою, наявністю додаткових функцій і рядом технічних характеристик. Звідси і виникає проблема-як правильно підібрати тепловентилятор, щоб прослужив він не один сезон. У даній статті ми розповімо, на що потрібно звертати увагу при підборі певних моделей тепловентилятора.

Побутова теплопушка

Види тепловентиляторів

Обігрівачі розрізняють по області застосування, типу нагрівального елемента і способу установки.

По сфері застосування бувають побутового та промислового призначення. Побутові прилади підходять для невеликих приміщень – квартири, будинки, дачі, офіс. Їх потужність обмежена автоматикою квартирних електролічильників, яка спрацьовує при тривалому навантаженні в 3,5-4 кВт і зазвичай не перевищує 2,5 кВт. Промислові Обігрівачі призначені для обігріву приміщень великої площі: гаражів, складів, торгових залів та інше. Вони можуть працювати цілодобово. Обмежень по потужності Немає, їх можна підключати до мережі з напругою 380В.

Типи нагрівальних елементів

Вони можуть бути наступних видів:

  • спіральний;
  • ТЕН (трубчастий електронагрівач);
  • керамічний
  • Водяний теплообмінник.

Спіральний нагрівач – ніхромовий дріт. При підключенні приладу до електричної мережі, вона дуже швидко нагрівається до температури 800-1000 градусів. Спіраль як нагрівальний елемент використовується вже більше століття. Це дешево, але не безпечно: якщо спіраль перегорить, то може статися загоряння приладу, виникнути пожежа. Крім того, частинки пилу, що знаходяться в повітрі, осідають на спіраль і згоряють, виділяючи при цьому неприємний палений запах. Спіральні Обігрівачі швидко висушують повітря, їх не рекомендують використовувати в кімнатах, де ростуть квіти.

ТЭНы – це трубки, заповнені теплопровідною речовиною, всередині якого знаходиться ніхромовий дріт. В якості теплопровідної речовини використовується кварцовий пісок. При осіданні на трубки, частинки пилу не згорають, а значить, в приміщенні не з'являється запаху гару. Вони більш зручні, безпечні і довговічні, ніж зі спіраллю, але і коштують дорожче.

Керамічний складається з алюмінію і кераміки. На металевий каркас напилюється порошок і обпалюється при високій температурі. Поверхня нагрівається до 100-150 градусів, але обігрівають приміщення вони набагато швидше, ніж спіральні моделі або з Теном за рахунок великої площі керамічної пластини. Вони абсолютно безпечні у використанні, можуть залишатися включеними навіть на добу. Ціна висока.

Обігрівачі з водяним теплообмінником підключаються до системи опалення приміщення. Вентилятор прискорює циркуляцію повітряних мас в приміщенні, сприяючи швидкому прогріванню.

Типи нагрівальних елементів в тепловентиляторах

Параметри встановлення

За способом установки розрізняють мобільні і стаціонарні тепловентилятори.

Мобільні пристрої (переносні або настільні) можна встановити в будь-яке місце в квартирі, навіть підвісити на гачок. Вони компактні, легкі, з потужністю 2-2, 5 кВт, легко зберігати. Це хороший вибір, якщо тепло потрібно локальне, наприклад, обігріти ноги, або на короткий період (1-2 тижні). При роботі вони видають шум.

Для приміщень з необхідністю постійного обігріву актуальні стаціонарні моделі. Він може бути:

  • настінні;
  • підлогові;
  • стельові;
  • комбіновані.

Настінні обігрівачі економлять простір, фіксуючись на стіні, а не під ногами, тому їх оптимально купувати в малогабаритні квартири і сім'ям з дітьми. По виду вони нагадують внутрішній блок кондиціонера, але направляють тепло не в сторони, а вниз. При установці над вхідними дверима вони служать тепловою завісою. Деякі види можна встановлювати в приміщеннях, які потребують обігріві круглий рік, незалежно від сезону. Вони служать основним джерелом тепла і працюють постійно. Настінні тепловентилятори управляються за допомогою пульта ДУ.

Підлогові Обігрівачі працюють з більш низьким рівнем шуму, ніж мобільні моделі. Вони більш продуктивні. За формою являють собою вертикальну колону на стійких ніжках. Їх можна переносити, пересувати з місця на місце. Оснащуються додатковими функціями, можна використовувати як простий вентилятор влітку. Є моделі з поворотним механізмом: потік повітря можна направляти в різні боки.

Стельові пристрої рекомендують вибирати для обігріву приміщень великої площі з високими стелями. Потік повітря поширюється відразу у всіх напрямках.

Комбіновані пристрої можуть кріпитися на стіну і встановлюватися на підлогу.

Настінний тепловентилятор

Додаткові функції

Додаткові опції спрощують користування обладнанням. До них відносяться: режими перемикання, таймер, дисплей, пульт ДУ, автоматичне відключення при перекиданні, термостат, іонізатор та інше.

При виборі моделі до наявності додаткових функцій потрібно підходити з практичної точки зору. Для багатьох марна функція-іонізатор, зволожувач, пульт ДУ.

Однак ряд функцій рекомендуються при виборі пристрою. В першу чергу, це наявність термостата. У разі поломки або перегріву приладу він автоматично його відключить. Можливість регулювання температури дозволить підтримувати в приміщенні оптимальний мікроклімат. Датчики захисту, що відключають пристрій при перекиданні важливі, якщо в сім'ї є діти і Домашні тварини. Корисна функція-таймер. Встановивши час включення, можна нагріти приміщення до вашого приходу. Режим включення без нагрівального елементу дозволяє використовувати пристрій влітку як звичайний вентилятор.

Чим більше додаткових функцій, тим вище вартість обігрівача.

Витрата електроенергії

Використовувати обігрівачі як додаткове джерело тепла в міжсезоння і взимку змушують обставини. Природно, це додаткова витрата електроенергії, а значить і додаткові матеріальні витрати. Електрика, яку він споживає, залежить від його потужності та режиму роботи. Виробник вказує максимальну споживану потужність. При роботі на швидкій швидкості в режимі максимального нагріву вона буде відповідати кількості електроенергії, яке буде витрачатися за одну годину такої роботи. Так, прилад потужністю 2 кВт за 8 годин безперервної роботи витратить 16 кВт. Помножте на свій тариф і отримаєте витрату електроенергії за місяць.

На практиці витрата буде значно менше, тому що тепловентилятор рідко використовується на максимальній потужності і працює з періодичним відключенням (навколишня температура досягла заданої температури).

Витрата електроенергії тепловентиляторів

Поради щодо вибору та експлуатації

Основні фактори, що визначають вибір тепловентилятора, наступні:

  • споживана потужність;
  • тип нагрівального елементу;
  • режими роботи;
  • додаткові опції.

Моделі з потужністю до 2 кВт можна купувати для обігріву кімнати не більше 10 кв.метрів або локального обігріву ніг, рук. Оптимальний варіант побутового вентилятора з потужністю 2-2, 5 Квт.

Моделі з керамічним нагрівальним елементом пожежобезпечні (можуть працювати цілодобово), ефективні і довговічні. Наявність регулювань впливає на економічність і функціонал пристрою. Стандартні режими: регулювання потужності нагріву, швидкості обертання вентилятора, автоматичне відключення включення / вимикання при зміні навколишньої температури. Кожна додаткова функція збільшує вартість приладу на певну суму. Перед придбанням потрібно оцінити необхідність наявності тієї чи іншої функції в моделі.

При експлуатації обладнання потрібно дотримуватися кількох правил:

  • не рекомендується використовувати в приміщеннях з підвищеною вологістю, у ванних кімнатах і душових;
  • не можна встановлювати прилад на поверхні, що перешкоджають охолодженню: подушки, ковдри та інше;
  • не можна направляти потік теплого повітря на предмети інтер'єру з пластика.
Невеликий тепловентилятор

ТОП - 5 кращих тепловентиляторів

Завжди краще купувати продукцію відомих брендів. Виробники, що зарекомендували себе серед покупців:

Electrolux (Швеція). Корпуси пристроїв з екологічних термостійких матеріалів, різноманітний дизайн;

Ballu (Гонконг). Високотехнологічні компактні, але потужні моделі;

Calore (Туреччина). Випускає настільні і підлогові моделі, високопродуктивні, компактні, безпечні;

Polaris (Швейцарія). Великий вибір мобільних, настінних і підлогових моделей оригінального дизайну;

Stadler Form (Швейцарія). Випускає тепловентилятори тільки прямокутної або ідеально круглої форми з керамічними нагрівальними елементами.

Вдалого придбання!